Deze avondmaaltijd heb ik op de kamado bereid, de ei vormige BBQ
in de volksmond.
We hebben een gietijzeren koekenpan zodat ik deze op het rooster
kan plaatsen om een heerlijke
Aardappeltortilla te maken. En daarbij worden de kalfshamburgers
gebakken, lekkerder kan ik het niet maken…
Wat hebben we allemaal nodig voor dit lekkere maaltje:
De tortilla
5 aardappels geschild en in schijfjes gesneden, voorgekookt
Half rood pepertje klein gesneden
1 ui in ringetjes gesneden
Enkele kastanje champignons in stukjes
Halve courgette in kleine schijfjes gesneden
1 roma tomaat in schijfjes gesneden
1 theelepel za’tar
Zout/peper
Olijfolie
Enkele takjes tijm
Haloumi kaas in plakjes gesneden (harde griekse kaas)
2 geklutste eitjes met room
In een gietijzeren pan al het bovenstaande samen mengen en erover
de klutste eieren gieten en
Hierover weer de plakjes haloumi leggen en op de BBQ zetten en
vervolgens de klep dicht doen en wachten totdat het ei gestold is en de haloumi
licht gebruind is.
Kalfshamburgers met tonijnsaus en ijsbergsla
500 gram kalfsgehakt, ik kocht deze bij de turkse slager
Basilicum enkele blaadjes
Handje panko kruim
Eitje
Peper/zout
Alle ingrediënten voor de burgers samen mengen en hiervan mooie
hamburgers maken, en
Op laten stijven in de koelkast
De tonijnsaus heb ik in de keukenmachine gemaakt, blikje tonijn op
olie uit laten lekker en in de machine, schepje romige mayonaise, peper, 2
theelepels kappertjes. Lekker mixen en je hebt een glad tonijnsausje. De ijsbergsla
in reepjes snijden.
De bbq op een goede temperatuur laten komen en de hamburgers
lekker bakken, op dienen met een flinke schap tonijnsaus en ijsbergsla erover
heen. Serveer de over heerlijke tortilla van de bbq bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten