Dit stoofpotje is gemaakt van verschillende gegrilde
groentes en rundvlees; met dit rundvlees bedoel ik wat je doorgaans gebruikt
voor goulash of draadjesvlees.
Het rundvlees heb ik gerubt ( ingewreven) met een smaakvolle kruidenmix.
De groentes en het vlees zullen na dat deze zijn gegrild verder
worden gegaard in een gietijzeren pan op
de bbq. Het is belangrijk dat de bbq een
constante temperatuur heeft van 180 a 200 graden.
De boodschappen die nodig zijn hiervoor:
1 flesje Oehoe Donker van de Heidebrouwerij ( bier
verkrijgbaar bij de ah)
750 gram rundvlees
3 uien gepeld
2 sjalot gepeld
Bol knoflook, gehalveerd en de aluminiumfolie met
olijfolie en peper.
3 rode puntpaprika’s
Grote courgette doormidden in vieren door de lengte
gesneden
Grote winterpeen doormidden in vieren door de lengte
gesneden
Tijm en rozemarijn
Odysee seasalt zeezout gerookt op beukenhout
No rubbish rub; nakes gun powder
Gemalen verse peper
2 blikjes pelati mutti tomaten
Runderbouillon kruiden ongeveer 1 eetlepel
Olijfolie
Klein bakje spekjes
Klont boter
Het vlees ingerubt ( ingewreven) met een mix van odysee salt, gunpowder en
gemalen peper.
De groentes met olijfolie, gemalen peper en odysee salt
inwrijven en kruiden
De bbq aansteken en op een temperatuur brengen van 200
graden.
Alle groentes en vlees op de grill van de bbq leggen en
grillen, de knoflook in de aluminiumfolie ook erbij. In het midden van de bbq de gietijzeren pan zetten met
een flinke klont boter erin en laat deze smelten. Ondertussen de deksel dicht van de bbq en alles goed
laten grillen, en de boter in de pan laten smelten en vervolgens de spekjes
erbij doen.
Draai de groentes en het vlees om, wanneer de groentes
lekker gegrild zijn, deze bij de spekjes doen. Roer tezamen om en voeg nu ook
de bouillon, tijm en rozemarijn toe. Vervolgens
het gegrilde vlees erbij, het flesje bier en het 1e blikje pelati
tomaten erbij. Goed alles rustig omscheppen of roeren, waarschijnlijk moet je
er een beetje water bijvoegen zodat alles onder het vocht staat.
Gedurende de tijd dat het gerecht staat te
pruttelen/garen/stoven opletten dat de temperatuur van de bbq constant blijft
en dat het gerecht vochtig blijft, voeg halverwege het 2e blikje
toe, het hoeft niet in zijn geheel maar zorg er elke keer voor de het vochtig
blijft en naar het einde toe, wanneer alles uit elkaar valt, de saus gaat “indikken”.
Op het einde dient het een mooie niet te dun geheel te zijn.
Wanneer het gerecht gereed is, of liever gezegd gaar is,
zul je zien dat het vlees helemaal uit elkaar is gevallen en dat de groentes
vrijwel allemaal tot saus zijn gegaard. Dit alles geeft een heerlijke smaak.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten