Je hebt tegenwoordig allerlei “bowls” zoals een sushi bowl maar vandaag
koos ik voor de
Mexicaanse bowl, lekker toegankelijk voor iedereen.
Om zo’n lekkere bowl te maken hebben we de volgende ingrediënten nodig:
Pak tortilla's, midden formaat
Romatomaten
Komkommer
Gele paprika en een rode paprika
Avocado
Sjalotje gesnipperd
Ui gesnipperd
Bekertje crème fraise
Gehakt naar keuze
Klein blokje polpa tomaten van mutti
Ijsbergsla fijngesneden
Rijst gekookt
Geraspte kaas
Kruiden: cayennepeper, gedroogde koriander,zout,peper,komijnpoeder,beetje
cacao poeder
Om zo’n bowl te maken zet je de oven aan en prop je een tortillawrap in een
schaal of bak zodat je een bakje krijgt. Ze zijn klaar wanneer ze licht bruin
worden.
Het gehakt rullen, uitje, knoflook, rode paprika in blokjes snijden en bij
het gehakt voegen.
Mutti tomaten polpa toevoegen en van alle kruiden een theelepeltje toevoegen
en lekker laten pruttelen.
Guacamole maken op zijn gwens..avocado prakken, sjalotje,
knoflook,peper/zout,schep crème fraise en blokjes tomaat toevoegen en lekker
door elkaar mengen.
Gele paprika, tomaten, komkommer in kleine reepjes van ongeveer 5 a 7 cm
snijden, 0,5 cm breed.
De opmaak:
Neem zo;n door jezelf gemaakt bowl
In het midden de ijsbergsla, daarop het gehakt en dan rondom de paprika,
komkommer, tomaat,rijst, schepje guacamole, schepje crème fraise, rijst
schikken en een beetje geraspte kaas over het geheel.
Zet ze gezellig neer en gezellig eten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten