Pagina's

chineese loempia's europeese versie




















Vandaag voor de 1e keer chinese loempia’s gemaakt maar waarschijnlijk met een Europese smaak, kan ook niet anders want ik ben 100% Nederlandse.
Volgens de testers heb ik de plank niet misgeslagen, dus dat ik positief.
Het volgende heb ik gebruikt om deze loempia’s te maken:

Van Spring Home, TJY spring roll pastry de grootste vellen bij de toko ( ontdooit)
150 gram taugé
Zakje dun geraspte wortel, ah
Zakje witte kool, ah voorgesneden
100 gram hamblokjes
150 gram kipfilet in dunne reepjes gesneden
Handje gewelde glasnoedels
2 geklutste eitjes
Zonnebloemolie
frietpan

Boemboe van: stukje trassi,uitje gesnipperd, 2 knoflooktenen fijngemaakt, theelepel kipbouillonkruiden, halve theelepel vet-sin, flinke schep sambal,peper,, 2 eetlepels oestersaus.


Allereerst op hoog vuur in de wok zonnebloemolie verwarmen, kip erin samen met de sambal
En goed aanbakken, de boemboe  erbij en goed wokken, hamblokjes erbij en goed blijven omroeren. Nu de groentes erbij en met 2 houten lepels alles goed blijven omscheppen op een stevig vuurtje, maak nu de bodem vrij door de groentes ed opzij te leggen en doe hier de geklutste eitjes in en roeren, nu krijg je een roerei en tenslotte alles weer door elkaar roeren, proef het eten maar ik denk dat het een prima smaakje heeft.

De frituur op 180 grd voorverwarmen

De vellen per 2 pakken en als een ruit neerleggen, in het midden de vulling leggen
En de rechter en linker punt naar ineenvouwen. Nu ontstaat er een smalle strook met onder en boven een punt, de onderste punt over de vulling leggen en beginnen met rollen naar boven, de bovenste punt maak je vast op het rechthoekige pakketje met een beetje water, zie voor het vouwen de bijgevoegde foto.

Wanneer je niet meteen de loempia opeet dan even voor bakken, en uitlaten lekker, goed koelen en in de koelkast of in de vriezer.
















2 opmerkingen: