Vandaag voor
de 1e keer chinese loempia’s gemaakt maar waarschijnlijk met een Europese
smaak, kan ook niet anders want ik ben 100% Nederlandse.
Volgens de testers
heb ik de plank niet misgeslagen, dus dat ik positief.
Het volgende
heb ik gebruikt om deze loempia’s te maken:
Van Spring
Home, TJY spring roll pastry de grootste vellen bij de toko ( ontdooit)
150 gram taugé
Zakje dun
geraspte wortel, ah
Zakje witte
kool, ah voorgesneden
100 gram
hamblokjes
150 gram
kipfilet in dunne reepjes gesneden
Handje gewelde
glasnoedels
2 geklutste
eitjes
Zonnebloemolie
frietpan
Boemboe van:
stukje trassi,uitje gesnipperd, 2 knoflooktenen fijngemaakt, theelepel
kipbouillonkruiden, halve theelepel vet-sin, flinke schep sambal,peper,, 2
eetlepels oestersaus.
Allereerst op
hoog vuur in de wok zonnebloemolie verwarmen, kip erin samen met de sambal
En goed
aanbakken, de boemboe erbij en goed
wokken, hamblokjes erbij en goed blijven omroeren. Nu de groentes erbij en met
2 houten lepels alles goed blijven omscheppen op een stevig vuurtje, maak nu de
bodem vrij door de groentes ed opzij te leggen en doe hier de geklutste eitjes
in en roeren, nu krijg je een roerei en tenslotte alles weer door elkaar
roeren, proef het eten maar ik denk dat het een prima smaakje heeft.
De frituur
op 180 grd voorverwarmen
De vellen
per 2 pakken en als een ruit neerleggen, in het midden de vulling leggen
En de
rechter en linker punt naar ineenvouwen. Nu ontstaat er een smalle strook met
onder en boven een punt, de onderste punt over de vulling leggen en beginnen
met rollen naar boven, de bovenste punt maak je vast op het rechthoekige
pakketje met een beetje water, zie voor het vouwen de bijgevoegde foto.
Wanneer je
niet meteen de loempia opeet dan even voor bakken, en uitlaten lekker, goed
koelen en in de koelkast of in de vriezer.
Vmasro0perpa1992 Jason Harris https://wakelet.com/wake/5ZMxlifUgY0GeivCm3eUS
BeantwoordenVerwijderenmendelevo
tupnuacike-Yonkers Jessica Wright Site
BeantwoordenVerwijderenDownload
Your Uninstaller
workpulinthumb