Rozijnenbrood
past echt wel bij het weekend en bij het wat kouder wordend weer.
Het ruikt
ook zo ontzettend lekker wanneer het brood gebakken is.
Het is wel
belangrijk dat je alle ingrediënten nauwkeurig afmeet, het volgende heb je
nodig voor zo’n
Overheerlijk
brood:
500 gram
bloem, ik gebruikte patentbloem
35 gram verse
gist of 10 gram droge gist
50 gram
suiker
200 ml lauw
warme melk
1 ei voor in
het brood, 1 eigeel voor het bestrijken van de korst
100 gram
boter
200 gram
gewelde rozijnen, wellen in warm water en goed uit laten lekken
Bakblik van
de cake invetten
Oven voor
verwarmen op 180 graden
De gist
oplossen in de melk met een schepje suiker
In de mixer
het ei, suiker, zout, boter lekker smeuïg kloppen, rustig aan de bloem erbij en
goed doormixen, nu ook langzaam de melk met gist eraan toevoegen en dit wordt
een mooi deeg.
Wanneer alles
gemixt is dan de goed uitgelekte rozijnen er aan toevoegen en zorgen dat alles
onder elkaar
gemixt is.
Het deeg in
het bakblik doen en zorgen dat het verdeeld is, ongeveer een 30 a 35 min afgedekt
laten rijzen. Om mooie luchtbubbels in het deeg te krijgen kun je het bakblik
op een schaal met heet water zetten.
Wanneer
alles mooi gerezen is dan in de oven en na 25 min de bovenzijde besmeren met
het eigeel en nog even terug zetten.
Laat het
brood afkoelen, al is dit heel moeilijk, en dan aansnijden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten