Courgette is
uit mijn koellade niet weg te denken, het is overal wel mee te combineren en
ontzettend lekker en gezond, bevat veel ijzer, weinig calorieƫn, vitamine-c en b-caroteen.
Tegenwoordig
zie je ze in verschillende kleuren, zoals witte, groene, gele en helder groene.
De bloem van
de courgette word veel gebruikt om te vullen om zo een mooie presentatie te
geven op het bord.
Voor de
geroosterde courgettesoep heb je niet veel nodig en ook kost deze soep niet
veel tijd om te maken dus wat hebben we nodig voor deze lekker soep
3 courgettes
in blokjes gesneden
1 knoflook
in plakjes gesneden
1 ui in
ringen gesneden
Enkele takjes
tijm
Theelepel rozemarijn
Peper/zout
2 kippenbouillonblokjes
Olijfolie
Flinke scheut
slagroom (ongeklopt)
Zakje scrocochi
zoute koekjes van Enricofoods
Pecorino geraspt
voor op de zoute koekjes
Allereerst
de oven aanzetten op 200 grd
In een
ovenschaal olijfolie sprenkelen en hierin de blokjes courgettes leggen.
Over de
courgetteblokjes tijm, rozemarijn, peper/zout, ui en knoflook verdelen en
Nog wat
olijfolie druppelen. Zet dit ruim een half uur in de oven.
Neem een pan
en maak daarin een bouillon van 1,5 blokje kippenbouillon, je kunt later evt
naar smaak de andere helft toevoegen.
Haal de
ovenschaal uit de oven en voeg dit aan de pan met bouillon toe en ga dit
pureren
Met de staafmixer.
Goed proeven en op smaak brengen met peper/zout of bouillon.
De zoute
crackertjes beleggen met de geraspte kaas, deze even in de nog warme oven en
lekker samen serveren met de soep.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten