Pagina's

geroosterde courgettesoup

















Courgette is uit mijn koellade niet weg te denken, het is overal wel mee te combineren en ontzettend lekker en gezond, bevat veel ijzer, weinig calorieƫn, vitamine-c en b-caroteen.
Tegenwoordig zie je ze in verschillende kleuren, zoals witte, groene, gele en helder groene.
De bloem van de courgette word veel gebruikt om te vullen om zo een mooie presentatie te geven op het bord.

Voor de geroosterde courgettesoep heb je niet veel nodig en ook kost deze soep niet veel tijd om te maken dus wat hebben we nodig voor deze lekker soep

3 courgettes in blokjes gesneden
1 knoflook in plakjes gesneden
1 ui in ringen gesneden
Enkele takjes tijm
Theelepel rozemarijn
Peper/zout
2 kippenbouillonblokjes
Olijfolie
Flinke scheut slagroom (ongeklopt)

Zakje scrocochi zoute koekjes van Enricofoods
Pecorino geraspt voor op de zoute koekjes


Allereerst de oven aanzetten op 200 grd
In een ovenschaal olijfolie sprenkelen en hierin de blokjes courgettes leggen.
Over de courgetteblokjes tijm, rozemarijn, peper/zout, ui en knoflook verdelen en
Nog wat olijfolie druppelen. Zet dit ruim een half uur in de oven.

Neem een pan en maak daarin een bouillon van 1,5 blokje kippenbouillon, je kunt later evt naar smaak de andere helft toevoegen.
Haal de ovenschaal uit de oven en voeg dit aan de pan met bouillon toe en ga dit pureren
Met de staafmixer. Goed proeven en op smaak brengen met peper/zout of bouillon.

De zoute crackertjes beleggen met de geraspte kaas, deze even in de nog warme oven en lekker samen serveren met de soep.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten