Pagina's

kip shanghai by kokenmetgwen

















We kennen allemaal de wereldgerechten van Knorr, maar vaak zijn de kant en klaar pakken verzadigd van suikers.  Ik heb een variant gemaakt op de beef Shanghai, de kip Shanghai
Met veel groenten en lekker gemarineerde kipstukjes.

Ik maakte zelf de saus/marinade en daarin lagen de stukjes kip te marineren en voordat ik de kipstukjes ging bakken goot ik de overtollige saus/marinade af en deze bewaarde ik apart.


We gaan als groente gebruiken:
Paksoi, klein gesneden
Rode puntparika in stukjes gesneden
150 gr taugé
Handje kastanje champignons in vieren gesneden
Bakje sugar snaps
 
Voor de marinade/saus:
Uitje in ringetjes
Knoflook fijngehakt
Schepje bruine suiker
Sesamzaad theelepel
Scheut sesamolie
3 eetlepels vissaus
Rood pepertje fijngesneden
Flink wat sojasaus


Als noedels gebruikte we egg noodle en kookte deze volgens de aanwijzing


In een hete wok zonnebloemolie verwarmen en hierin de kip roerbakken, stevig vuur en blijven roeren. Wanneer de kip goed gebakken is dan halen we deze uit de wok met een schuimspaan, er blijft nu nog saus/marinade achter in de wok, zorg dat het vuur hoog blijft en ga nu alle groentes roerbakken, behalve de taugé, hou het vuur hoog.
Voeg de kip weer toe en blijf roeren, taugé erbij.
Kijk zelf even of je de overgebleven saus/marinade nog toe wil voegen of misschien vind je alles al smaakvol of sausig genoeg.
Je kunt ervoor kiezen om de noedels aan het gerecht toe te voegen of deze apart te serveren. 

In ieder geval smakelijk eten en genieten






Geen opmerkingen:

Een reactie posten