We kennen
allemaal de wereldgerechten van Knorr, maar vaak zijn de kant en klaar pakken
verzadigd van suikers. Ik heb een
variant gemaakt op de beef Shanghai, de kip Shanghai
Met veel
groenten en lekker gemarineerde kipstukjes.
Ik maakte
zelf de saus/marinade en daarin lagen de stukjes kip te marineren en voordat ik
de kipstukjes ging bakken goot ik de overtollige saus/marinade af en deze
bewaarde ik apart.
We gaan
als groente gebruiken:
Paksoi,
klein gesneden
Rode puntparika
in stukjes gesneden
150 gr taugé
Handje kastanje
champignons in vieren gesneden
Bakje sugar
snaps
Voor de
marinade/saus:
Uitje in
ringetjes
Knoflook fijngehakt
Schepje bruine
suiker
Sesamzaad theelepel
Scheut sesamolie
3 eetlepels
vissaus
Rood pepertje
fijngesneden
Flink wat
sojasaus
Als noedels
gebruikte we egg noodle en kookte deze volgens de aanwijzing
In een hete
wok zonnebloemolie verwarmen en hierin de kip roerbakken, stevig vuur en
blijven roeren. Wanneer de kip goed gebakken is dan halen we deze uit de wok
met een schuimspaan, er blijft nu nog saus/marinade achter in de wok, zorg dat
het vuur hoog blijft en ga nu alle groentes roerbakken, behalve de taugé, hou
het vuur hoog.
Voeg de kip
weer toe en blijf roeren, taugé erbij.
Kijk zelf
even of je de overgebleven saus/marinade nog toe wil voegen of misschien vind
je alles al smaakvol of sausig genoeg.
Je kunt
ervoor kiezen om de noedels aan het gerecht toe te voegen of deze apart te
serveren.
In ieder
geval smakelijk eten en genieten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten