De
gehaktballetjes heb ik gekruid met za’tar, Za'atar: is de naam van het
kruidenmengsel maar ook van het kruid zelf: za'atar is een soort
wilde oregano die smaakt naar tijm en oregano tegelijk. De gedroogde za'atar wordt
fijngemalen en vermengd met sumak (gedroogde zure besjes) en sesamzaad.
Dus wat
hebben we gekokkereld: griekse gehaktballetjes in tomatensaus met groentes
vergezeld door een lekkere iet wat pittige rijst met tzatziki
500 gram
rundsgehakt
Peper en
zout
Mutti pasata,
Rode puntparika
in blokjes
Gele paprika
in stukjes
Uitje gesnipperd,
2 stuks
3 tenen knoflook
geplet en klein
Eitje
Za'atar 3x
theelepel
Half bakje
mascarpone
1/3
courgette in blokjes gesneden
Handje paneermeel
Rode peper
in stukjes gesneden
Rode ui
gesnipperd
De gehaktballetjes
gaan we maken op de volgende wijze: gehakt, theelepel Za'atar, zout/peper,ei, paneermeel, rode
peper,rode ui, knoflookteen en goed door kneden en hier balletjes van draaien
en goed aanbakken in een ruime pan.
Haal de
balletjes uit de pan en in het bakvet, de paprika’s, courgette, 1 uitje, knoflook
lekker aanfruiten, breng op smaak, balletjes er weer bij doen in de pan, tomatensaus van mutti
erbij en niet te vergeten de mascarpone. Roer voorzichtig om en kruid nog wat
bij met Za'atar.
De rijst die
ik gebruikte is van Tildarice, zit in een vacuümzak, basmati.
Ping in de magnetron
en heerlijke rijst
Om deze
rijst op smaak te brengen fruitte ik een uitje in de olijfolie, deed daar een
tomatenpasta bij die een beetje spicy was, goed bakken zodat de smaken goed op
komen.
De pingrijst
erbij en rustig door elkaar scheppen.
De tzatziki
die ik maakt komt van https://kokenmetelefteria.com/bijgerechten/tzatziki/
dit recept is zo ontzettend lekker en wie kan dit nou beter maken dan een
griekse.
Kali orexi
Geen opmerkingen:
Een reactie posten