Pagina's

griekse gehaktballetjes van Gwen





















De gehaktballetjes heb ik gekruid met za’tar, Za'atar: is de naam van het kruidenmengsel maar ook van het kruid zelf: za'atar is een soort wilde oregano die smaakt naar tijm en oregano tegelijk. De gedroogde za'atar wordt fijngemalen en vermengd met sumak (gedroogde zure besjes) en sesamzaad.


Dus wat hebben we gekokkereld: griekse gehaktballetjes in tomatensaus met groentes vergezeld door een lekkere iet wat pittige rijst met tzatziki

500 gram rundsgehakt
Peper en zout
Mutti pasata,
Rode puntparika in blokjes
Gele paprika in stukjes
Uitje gesnipperd, 2 stuks
3 tenen knoflook geplet en klein
Eitje
Za'atar 3x theelepel
Half bakje mascarpone
1/3 courgette in blokjes gesneden
Handje paneermeel
Rode peper in stukjes gesneden
Rode ui gesnipperd

De gehaktballetjes gaan we maken op de volgende wijze: gehakt, theelepel Za'atar, zout/peper,ei, paneermeel, rode peper,rode ui, knoflookteen en goed door kneden en hier balletjes van draaien en goed aanbakken in een ruime pan.

Haal de balletjes uit de pan en in het bakvet, de paprika’s, courgette, 1 uitje, knoflook lekker aanfruiten, breng op smaak, balletjes er weer bij doen in de pan, tomatensaus van mutti erbij en niet te vergeten de mascarpone. Roer voorzichtig om en kruid nog wat bij met Za'atar.

De rijst die ik gebruikte is van Tildarice, zit in een vacuümzak, basmati.
Ping in de magnetron en heerlijke rijst
Om deze rijst op smaak te brengen fruitte ik een uitje in de olijfolie, deed daar een tomatenpasta bij die een beetje spicy was, goed bakken zodat de smaken goed op komen.
De pingrijst erbij en rustig door elkaar scheppen.


De tzatziki die ik maakt komt van https://kokenmetelefteria.com/bijgerechten/tzatziki/ dit recept is zo ontzettend lekker en wie kan dit nou beter maken dan een griekse.


Kali orexi



Geen opmerkingen:

Een reactie posten