Pagina's

Gwens goulash


















Goulash of goelasj (HongaarsGulyásKroatischGulašRoemeensGulaşPoolsGulaszTsjechischGulášDuitsGulasch) is de Hongaarse nationale schotel en is een soep.

Goulash wordt normaal bereid in een grote ketel (Hongaars: bogrács) die men boven een houtvuur hangt. Dan wordt het gerecht "bográcsgulyás" genoemd.De bereiding duurt een aantal uren, waarbij men voortdurend in de soep roert en kokende vleesbouillon of water toevoegt. Naast het vlees zijn er andere ingrediënten.


De goulash die ik maakt stond ook de hele dag te pruttelen om een lekkere intense smaak te krijgen en het vlees uit elkaar te laten vallen.
Wat gaat er allemaal in de goulash:

Flink stuk rundvlees voor stoofpotten
Verschillende kleuren paprika’s in stukjes
Laurierblaadjes 2 stuks
2 aardappeltjes in blokjes
2 knoflooktenen, fijngehakt
2 winterwortels, niet te groot in kleine stukjes
Stuk courgette in blokjes
2 uien gesnipperd
Boter
Runderbouillon blokje
Peper,zout,bouillonkruiden,cayennepeper
Mutti pelees pomodori

Men neme een flinke pan en braden daar het stuk rundvlees in aan, om en om.
Haal dit uit de pan en zet apart, bak in de pan de ui en de paprika, leg het stuk vlees er erbovenop in de pan.
En voeg de knoflook,laurier, mutti pelees, bouillonblokje en kruiden toe. Vul de pan met heet water totdat het vlees onderstaat, hiervoor kun je het blikje van mutti gebruiken.
Deksel erop en het vuur laag en laat dit maar een paar uur pruttelen, het vlees valt vanzelf
uit elkaar.
Gedurende de dag de aardappel,wortel en courgette toevoegen en even proeven en wat op smaak brengen. Zorg dat je de deksel niet de hele tijd op de pan hebt want anders kan de saus niet indikken.

De goulash kun serveren met lekkere stokbroodjes of rijst.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten