Pagina's

bloemkoolschotel met gehakt




















Ook moeten er wel eens aardappelen, groente en vlees gegeten worden, nou ja moeten…… dat is iets wat we zelf bepalen. Vind het wel leuk om het dan in een ander jasje te steken en er net een andere twist aan te geven.

Aan dit recept zit een eigen draai en het past prima bij het begin van de herfst, maar wat hebben we hier dan voor nodig:

Een bloemkool in kleine roosje en voorkoken
Aardappels en hiervan maken we aardappel puree
500 gram gekruid gehakt, mag ook een andere soort zijn
Geraspte kaas
Handvol kruidenpaneermeel
Boter
Halve beker melk
Uitje gesnipperd
Handje vol spekreepjes
2 eetlepels bloem
Bekertje water
Runderbouillon blokje
Kruiden peper, zout, garam marsala
Worchestershiresauce

Aardappels koken en afgieten, pureren en geraspte kaas en peper eronderdoor.

Bloemkool koken, niet te gaar, kruiden met garam marsala

In een braadpan de spekjes bakken, uitje erbij en samen garen, gehakt
erbij en goed rullen, flinke scheuten worchestershiresauce, runderbouillon blokje erboven verkruimelen, peper en de bloem erbij.
Goed omroeren en de bloem laten “garen” en het water scheut voor scheut erbij en omroeren zodat het sausje wordt, niet te dun of te dik, gewoon prima.

Bovenop de vleessaus de bloemkool doen en afdekken met de aardappelpuree.
Handje paneermeel en geraspte kaas over de aardappelpuree en hup in de oven op 200 grd.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten