Ook moeten er wel eens aardappelen, groente en vlees gegeten worden, nou ja moeten…… dat is iets wat we zelf bepalen. Vind het wel leuk om het dan in een ander jasje te steken en er net een andere twist aan te geven.
Aan dit
recept zit een eigen draai en het past prima bij het begin van de herfst, maar wat
hebben we hier dan voor nodig:
Een
bloemkool in kleine roosje en voorkoken
Aardappels
en hiervan maken we aardappel puree
500 gram
gekruid gehakt, mag ook een andere soort zijn
Geraspte
kaas
Handvol
kruidenpaneermeel
Boter
Halve beker
melk
Uitje
gesnipperd
Handje vol
spekreepjes
2 eetlepels
bloem
Bekertje
water
Runderbouillon
blokje
Kruiden
peper, zout, garam marsala
Worchestershiresauce
Aardappels
koken en afgieten, pureren en geraspte kaas en peper eronderdoor.
Bloemkool koken,
niet te gaar, kruiden met garam marsala
In een
braadpan de spekjes bakken, uitje erbij en samen garen, gehakt
erbij en
goed rullen, flinke scheuten worchestershiresauce, runderbouillon blokje
erboven verkruimelen, peper en de bloem erbij.
Goed
omroeren en de bloem laten “garen” en het water scheut voor scheut erbij en omroeren
zodat het sausje wordt, niet te dun of te dik, gewoon prima.
Bovenop de
vleessaus de bloemkool doen en afdekken met de aardappelpuree.
Handje
paneermeel en geraspte kaas over de aardappelpuree en hup in de oven op 200
grd.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten