Vandaag was het erg fris buiten, binnen brandde al heel
de dag de houtkachel dus dat was heel erg prettig. Hier hoort volgens mijn gevoel
een lekker comfy maaltijd bij, een lekker Italiaanse tomaathoudende maaltijd.
Het is een soort van stew geworden, deze heeft ook enige
tijd staan pruttelen en heeft in huis voor heerlijke geuren gezorgd.
Wat heb ik allemaal voor de deze comfy maaltijd gebruikt:
500/600 gram kipfilet
2 gele puntpaprika’s in blokjes gesneden
1 groen paprika in blokjes gesneden’\
1 sjalot en 1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook fijngehakt
Verse tijm en basilicum
Gedroogde rozemarijn
Blikje mutti pelati
Blikje mutti polpa
Groentebouillon kruiden
Peper/zout
Kipkruiden
theelepel groene pesto
courgette in schijfjes gesneden
olijfolie
geraspte parmezaanse kaas
Spaghetti
Stokbrood
Kruidenboter, uiteraard zelfgemaakt
Oven aanzetten op 110 graden.
In een ruime pan olijfolie verwarmen, de ui/sjalot/knoflook
fruiten, kipfilet in een aantal stukken snijden en kruiden met
peper/zout/bouillonkruiden/kipkruiden en in de pan doen en aanbakken.
De stukken paprika en flink wat blaadjes basilicum in de pan
erbij en rustig omscheppen.
De 2 blokjes mutti en omscheppen en de pan op 110 graden
voor 2,5uur in de oven.
Na de tijd de pan uit de oven halen en wanneer je met een
lepel door de pan gaat zie je dat de kip uit elkaar valt. Voeg lekker wat tijm
toe aan de saus, zo ook de pesto.
Bak de schijfjes courgette in olijfolie of wanneer je
truffelolie hebt hierin, bakken in de grillpan.
Zijn courgetteschijfjes
lekker gebakken voeg ze dan bij de kipsaus.
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
Bak het stokbrood wanneer nodig.
Lekker alles samen serveren en geraspte kaas eroverheen
doen.
ga ik zeker ook zo eens maken ziet er heerlijk uit
BeantwoordenVerwijderensuper leuk! bedankt voor je reactie en voor wanneer je dit maakt...smakelijk
Verwijderen