Pagina's

italiaanse kip stew

















Vandaag was het erg fris buiten, binnen brandde al heel de dag de houtkachel dus dat was heel erg prettig. Hier hoort volgens mijn gevoel een lekker comfy maaltijd bij, een lekker Italiaanse tomaathoudende maaltijd.
Het is een soort van stew geworden, deze heeft ook enige tijd staan pruttelen en heeft in huis voor heerlijke geuren gezorgd.

Wat heb ik allemaal voor de deze comfy maaltijd gebruikt:

500/600 gram kipfilet
2 gele puntpaprika’s in blokjes gesneden
1 groen paprika in blokjes gesneden’\
1 sjalot  en 1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook fijngehakt
Verse tijm en basilicum
Gedroogde rozemarijn
Blikje mutti pelati
Blikje mutti polpa
Groentebouillon kruiden
Peper/zout
Kipkruiden
theelepel groene pesto
courgette in schijfjes gesneden
olijfolie
geraspte parmezaanse kaas

Spaghetti
Stokbrood
Kruidenboter, uiteraard zelfgemaakt

Oven aanzetten op 110 graden.

In een ruime pan olijfolie verwarmen, de ui/sjalot/knoflook fruiten, kipfilet in een aantal stukken snijden en kruiden met peper/zout/bouillonkruiden/kipkruiden en in de pan doen en aanbakken.
De stukken paprika en flink wat blaadjes basilicum in de pan erbij en rustig omscheppen.
De 2 blokjes mutti en omscheppen en de pan op 110 graden voor 2,5uur in de oven.

Na de tijd de pan uit de oven halen en wanneer je met een lepel door de pan gaat zie je dat de kip uit elkaar valt. Voeg lekker wat tijm toe aan de saus, zo ook de pesto.

Bak de schijfjes courgette in olijfolie of wanneer je truffelolie hebt hierin, bakken in de grillpan.
Zijn courgetteschijfjes  lekker gebakken voeg ze dan bij de kipsaus.

Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.

Bak het stokbrood wanneer nodig.

Lekker alles samen serveren en geraspte kaas eroverheen doen.




2 opmerkingen:

  1. ga ik zeker ook zo eens maken ziet er heerlijk uit

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. super leuk! bedankt voor je reactie en voor wanneer je dit maakt...smakelijk

      Verwijderen