Ossobuco (ook: osso buco) is een bekend
Italiaans vleesgerecht. Ossobuco kent zijn oorsprong in Milaan. De
basis van ossobuco zijn
kalfsschenkels. De schenkels worden met onder meer uien, wortel en
bleekselderij gestoofd, meestal in een tomatensaus.
Voor de ossobuco die ik maakte heb ik geen schenkels gebruikt
maar ben bij de turks slager een stuk kalfsvlees gaan halen en die in plakken
gesneden, het gerecht heeft langere tijd nodig om zacht te worden maar dat kan
je gewoon in de oven zetten en andere dingen gaan ondernemen.
Ongeveer 900 gram kalfsvlees
2 uien in ringetjes
2/3 wortelen in kleine schijfjes
2 stengels bleekselderij in stukjes
1 fles mutti pasata
Bouillonblokje rund
Boter
Bloem om de stukken vlees in te bloemen
Peper,zout,tijm
Spaggheti
Broccoli in roosjes, gekookt met een teentje knoflook
Achterzijde van het blok parmezaanse kaas
Parmezaanse kaas voor te raspen
Snij het vlees in plakken, wanneer het vlees te vochtig is dan droog deppen
met keukenpapier, hierdoor hecht de bloem ook beter.
Grote braadpan op het vuur zetten met boter.
De bloem klaarzetten en daarin peper/zout/tijm doen en hierin het vlees
omwentelen, wanneer de boter heet is de stukken vlees met bloem hierin om en om
bakken.
Haal het vlees eruit want deze hoeft nog niet gaar te worden, zet
ondertussen de oven op 110 grd. Doe wat extra boter in de pan, fruit hierin de
ui, wortel en de bleekselderij, voeg de stukken vlees weer toe en giet de
pasata eroverheen. Zorg dat alles onderstaan.
Je kunt de fles pasata het beste schoonmaken met wat water en goed
schudden ( dop erop) en dan dit ook in de pan gieten. Voeg het bouillonblokje
toe.
Roer een keer, en hop alles in de oven met de deksel erop. Laat dit maar
ongeveer 3 uur staan.
Haal na al die uren wachten de pan uit de oven en zet deze op het gewone
vuur, voeg de achterzijde van de parmezaanse kaas toen en wanneer de saus te
dun is laat deze inkoken op een rustige manier.
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing, giet af en doe dat een
beetje groente bouillonpoeder door.
Voeg de broccoli aan de saus toe, haal het stukje kaas eruit.
Lekker alles samen serveren en over het eten wat parmezaanse kaas raspen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten