In Italië
afgelopen zomer heb ik allerlei truffelproducten gekocht, ben hier zo dol op.
Geschaafde
truffelschijfjes op olie, truffelzout en heerlijke truffelolie.
Vandaag komt
er een heerlijk, in truffelolie en truffelschijfjes, gemarineerde kip op tafel
en
Deze heb ik
samen gebakken met kastanje champignons, uitje en knoflook en hiervan een saus
gemaakt met enkele blokjes gorgonzola.
Hierbij een
heerlijk tagliatelle geserveerd.
Om deze
overheerlijke maaltijd op ons bordje te krijgen heb ik in de winkel gekocht:
Een enkele
kipfilet p/p
Ui in
ringetjes
2 tenen
knoflook fijngehakt
Truffelolie
Zak
buitenbeentjes kastanje champignons van de AH
Optioneel:
schijfjes zomertruffel
Tagliatelle
dececco all’uovo n 304
Stukje
gorgonzola DOP dolce +/- 35 gram
Slagroom
Peper
De kipfilets
in kleine stukjes snijden en deze in een kom doen samen met flink wat
truffelolie
En schijfjes
truffel, peper, de ui en knoflook. Laat dit enkele uren marineren.
Voordat je
gaat bakken later, haal op tijd het vlees uit de koelkast.
Snijd de
kastanjechampignons in grote stukken.
Kook de
tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing.
Kipfilet
lekker bakken in de truffelolie, wanneer dit goed gebakken is uit de pan halen.
In de pan
nieuwe olie doen en de champignons lekker bakken, kruid met wat peper.
Doe de kip
terug bij de champignons en goed omroeren, flinke scheut slagroom in de pan wel
een zodanige hoeveelheid dat je een saus kunt maken. De blokjes gorgonzola in
de saus en zorgen dat deze worden opgelost, even proeven en op smaak brengen
met evt wat zout of peper.
De pasta en
de saus lekker samen eten en hierover een lekkere harde Italiaanse kaas
zoals pecorino of parmezaanse kaas raspen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten