Op vrijdag
is het meestal een soort van “fastfoodday” maar dan wel zelfgemaakte fastfood,
maar omdat ze hier in de lappenmand liggen dacht moeders de vrouw groentes in
de buikjes voor een sneller herstel hahaha, net of we nooit veel groentes eten.
Ik heb de spaghetti
in de oven gezet om en extra lekker smaak re krijgen en niet de standaard spaghettisaus
te hebben, goed wat heb ik allemaal uitgespookt:
Barilla spaghetti
no12 echt niet te gaar gekookt want hij moet nog on de oven,
Een verse
worst uitgeknepen zodat je kleine gehaktballetjes krijgt
Rode en een
groene paprika in blokjes
1 courgette
in blokjes
Flinke ui gesnipperd
2 grote
tenen knoflook geplet en fijngehakt
Flinke hand
basilicum
Ruime theelepel
tijm en rozemarijn
1/3 bakje
mascarpone
eetlepel groene pesto
Kopje water
150 gram
rivolo tomaatjes door de helft gesneden
2
romatomaten in blokjes gesneden
Zout/peper
Half blikje
mutti polpa saus
Geraspte kaas,
ik nam provolone/Parmezaanse kaas/pittige belegen kaas
De balletjes
die je uit de verse worst hebt geknepen lekker aanbakken in een ruime pan met
de gesnipperde ui. De paprika, courgette,pesto en knoflook erbij doen en rustig
fruiten.
Nu de tomaatjes
en de verse kruiden erbij doen en het hele zaakje rustig laten stoven, evt
aanvullen met water want het moet geen droog gekookte toestand worden maar een
lekker sausje en vooral erg smaakvol.
Ik heb het
met het vuur een aantal uren laten staan voor de extra smaak, hoeft niet perse,
Maak de saus
af met de mutti polpa en de mascarpone en zorg dat het niet dun is.
Onder in de
ovenschaal de afgegoten pasta doen, hierover geraspte kaas, hier bovenop
Pastasaus en
afdekken met de verschillende geraspte kazen
In de oven
zetten op 200 graden totdat de bovenzijde lekker bruin is en lekker samen
genieten van deze comfortfood ovenspaghetti schotel a la kokenmetgwen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten