Pagina's

spagetti uit de ovenschotel

















Op vrijdag is het meestal een soort van “fastfoodday” maar dan wel zelfgemaakte fastfood, maar omdat ze hier in de lappenmand liggen dacht moeders de vrouw groentes in de buikjes voor een sneller herstel hahaha, net of we nooit veel groentes eten.

Ik heb de spaghetti in de oven gezet om en extra lekker smaak re krijgen en niet de standaard spaghettisaus te hebben, goed wat heb ik allemaal uitgespookt:

Barilla spaghetti no12 echt niet te gaar gekookt want hij moet nog on de oven,
Een verse worst uitgeknepen zodat je kleine gehaktballetjes krijgt
Rode en een groene paprika in blokjes
1 courgette in blokjes
Flinke ui gesnipperd
2 grote tenen knoflook geplet en fijngehakt
Flinke hand basilicum
Ruime theelepel tijm en rozemarijn
1/3 bakje mascarpone
eetlepel groene pesto
Kopje water
150 gram rivolo tomaatjes door de helft gesneden
2 romatomaten in blokjes gesneden
Zout/peper
Half blikje mutti polpa saus
Geraspte kaas, ik nam provolone/Parmezaanse kaas/pittige belegen kaas


De balletjes die je uit de verse worst hebt geknepen lekker aanbakken in een ruime pan met de gesnipperde ui. De paprika, courgette,pesto en knoflook erbij doen en rustig fruiten.
Nu de tomaatjes en de verse kruiden erbij doen en het hele zaakje rustig laten stoven, evt aanvullen met water want het moet geen droog gekookte toestand worden maar een lekker sausje en vooral erg smaakvol.
Ik heb het met het vuur een aantal uren laten staan voor de extra smaak, hoeft niet perse,
Maak de saus af met de mutti polpa en de mascarpone en zorg dat het niet dun is.

Onder in de ovenschaal de afgegoten pasta doen, hierover geraspte kaas, hier bovenop
Pastasaus en afdekken met de verschillende geraspte kazen

In de oven zetten op 200 graden totdat de bovenzijde lekker bruin is en lekker samen genieten van deze comfortfood ovenspaghetti schotel a la kokenmetgwen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten