Nu de herfst is aangebroken en het weer wat guurder word is het echt weer tijd voor een lekkere pompoensoep. Het kost ook niet veel moeite om deze soep te maken dus wat we hebben nodig:
Oranje pompoen,
mooie ronde
2 kleine
uitjes, in ringetjes gesneden
Teentje knoflook,
plakjes gesneden
1,5 blokje
groente bouillonkruiden
Handje spekjes
(optioneel)
1,5 liter
water, kokend
Kruiden:
peper,zout, ras-el-hanout, cayennepeper
olijfolie
Zet de oven
aan op 200 graden
Snij de
pompoen door en haal de zaden eruit, snij de pompoen in parten
In een grote
braadslee of ovenschaal olijfolie sprenkelen en hierop de spekjes,ringetjes ui en
knoflookplakjes verspreiden en leg hier bovenop de parten pompoen.
Besprenkel deze
wederom met een beetje olijfolie, en over de pompoen zout,peper, cayennepeper
en ras-el-hanout strooien.
45 a 60 min
in de warme oven
De
bouillonblokjes opzetten met het water zodat het kookt.
Voeg de geroosterde
pompoen in het kokende water, als het goed is is alles zacht en breng het aan
de kook en hierna de staafmixer in de pan, mixen tot een gladde soep en
genieten maar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten