Chicken
melanzane zucchini parmigiane ofwel gebraden kip met geroosterde aubergine,
courgette en lekker parmezaanse kaas
Een
ontzettend lekker gerecht wat ik serveerde met een spaghetti cacio e pepe, maar
over deze laatste later maar o wat is dit lekker.
400 gram kipfilet
Courgette en
aubergine in lange plakken gesneden
Mutti polpa
groot en klein blik tomatenprut
Basilicumblaadjes
Uitje in
ringetjes gesneden
2 eitjes
geklutst
Handje bloem
met peper en zout
Paneermeel en
panko paneermeel gemengd
Kruidenbouillonblokje
Knoflookteentje
fijngemaakt
De plakken aubergine
en courgette in de grillpan grillen, vet de grillpan wel in met olie.
Kruid de
plakken met peper en zout.
Snijd de
kipfilet in kleine dunne plakjes, ongeveer max 7-9 cm en 3-4 cm breed.
Zet een
koekenpan op het vuur met boter en verwarm, ondertussen de kipfilets door de
bloem, geklutst ei en daarna door de paneermeel/panko halen en bakken in de
pan.
In een pan
de polpa verwarmen met de ui, basilicum, bouillonblokje en knoflook.
Neem een
ovenschaal en op de bodem de helft van de tomatensaus doen, leg hierop de
courgetteplakken en hierop weer de aubergineplakken. Hierbovenop de stukjes
gepaneerde kipfilet, zorg dat alles goed bedekt is, de overgebleven tomaten
saus over de kipfilets gieten en dan een lekker laag geraspte Parmezaanse kaas
bovenop en zet dit een 245 min in de oven.
De spaghetti
cacio e pepe:
Zo ontzettend
lekker en makkelijk te maken, kook spaghetti naar keuze volgends de aanwijzing,
ik nam dececco spaghetti no12, wanneer je spaghetti afgiet het kookvocht
opvangen.
In de pan
waar je de spaghetti in kookte olijfolie doen en verwarmen samen met vers gemalen
zwarte peper. Laat dit heel even samen warm worden, flinke dot boter of
vloeibare boter toevoegen, doorroeren en nu de uitgelekte spaghetti in de pan
doen met een flinke scheut kookvocht en een handvol geraspte Parmezaanse kaas,
met 2 vorken omharken en scheppen. Eventueel nog kook vocht toevoegen op geraspte
parmezaanse kaas.
Haal de
ovenschaal uit de oven en serveer de gebraden kip met geroosterde aubergine,
courgette samen met de spaghetti. buon appetito
Geen opmerkingen:
Een reactie posten