Pagina's

pasta met kastanje/truffel/gorgonzola saus

















In Italiƫ afgelopen zomer heb ik allerlei truffelproducten gekocht, ben hier zo dol op.
Geschaafde truffelschijfjes op olie, truffelzout en heerlijke truffelolie.
Vandaag komt er een heerlijk, in truffelolie en truffelschijfjes, gemarineerde kip op tafel en
Deze heb ik samen gebakken met kastanje champignons, uitje en knoflook en hiervan een saus gemaakt met enkele blokjes gorgonzola.
Hierbij een heerlijk tagliatelle geserveerd.

Om deze overheerlijke maaltijd op ons bordje te krijgen heb ik in de winkel gekocht:
Een enkele kipfilet p/p
Ui in ringetjes
2 tenen knoflook fijngehakt
Truffelolie
Zak buitenbeentjes kastanje champignons van de AH
Optioneel: schijfjes zomertruffel
Tagliatelle dececco all’uovo n 304
Stukje gorgonzola  DOP dolce +/- 35 gram
Slagroom
Peper

De kipfilets in kleine stukjes snijden en deze in een kom doen samen met flink wat truffelolie
En schijfjes truffel, peper, de ui en knoflook. Laat dit enkele uren marineren.
Voordat je gaat bakken later, haal op tijd het vlees uit de koelkast.

Snijd de kastanjechampignons in grote stukken.

Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing.

Kipfilet lekker bakken in de truffelolie, wanneer dit goed gebakken is uit de pan halen.
In de pan nieuwe olie doen en de champignons lekker bakken, kruid met wat peper.
Doe de kip terug bij de champignons en goed omroeren, flinke scheut slagroom in de pan wel een zodanige hoeveelheid dat je een saus kunt maken. De blokjes gorgonzola in de saus en zorgen dat deze worden opgelost, even proeven en op smaak brengen met evt wat zout of peper.

De pasta en de saus lekker samen eten en hierover een lekkere harde Italiaanse kaas
zoals pecorino of parmezaanse kaas raspen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten