Pagina's

hartige taart/ quiche met kippengehakt

















Het verschil is tussen een quiche en hartige taart, het komt er op neer dat een quiche een hartige taart is, maar niet iedere hartige taart is een quiche.

Een quiche is een taart met een vulling van (geklopte eieren) met bijvoorbeeld crème fraise of room. Dit is een hartige taart.
Maak je een hartige taart met groenten en een tomatensaus (ipv een ei-mengsel) dan is dit geen quiche.

Heerlijk voor in het weekend of bij een lekker kopje soep, een hartige taart of quiche maakt niet uit als je maar geniet

Je kunt eindeloos variëren maar ik maakte deze als volgt:

1 rol hartige taart deeg van tante Fanny
1 gele paprika
250 gram kippegehakt
Sjalotje gesnipperd
2 geklutste eieren
Room
Peper/zout
Stukjes kastanje champignons
Geraspte cheddar cheese
Enkele blaadjes basilicum en rozemarijn
kleine pepertjes, druppels

Quiche vorm invetten en hierin het deeg in doen. Oven op 180 graden voorverwarmen.
Kippegehakt rullen in de pan met het sjalotje, paprika en champignons, dit mengsel in de vorm storten en verdelen. Het ei klutsten samen met de room, peper, zout, basilicum en rozemarijn.
Het eimengsel over de quichevorm verdelen en hierover de kleine pepertjes en geraspte cheddar raspen en in de oven.
Ongeveer 25 a 30 minuten in de oven, laat de quiche rustig afkoelen.


Lekker genieten met deze quiche en een pompoensoep of courgettesoep, zie recepten












Geen opmerkingen:

Een reactie posten