Pagina's

Paarse wortelen, kalfslapje en gebakken aardappeltjes













Heb jij al paarse wortels gegeten? Paarse wortels zijn rijk aan anthocyanine, een antioxidant die, naast dat hij verantwoordelijk is voor de aparte kleur, ook ontsteking en sommige type kankers afremt.
Wanneer we aan wortels denken, denken we meteen aan de mooie oranje kleur en niet aan paars. Vroeger waren de paarse wortelen de meeste voorkomende wortels die gegeten werden, en werden
vaker gegeten dan elk ander type wortel in Aziƫ en Europa




Dus aten wij vandaag de paarse wortelen. Net zo lekker als de oranje maar het oogt wel speciaal.

Kalfslapjes gekruid, door de gekruide bloem, door een geklutst ei met beetje melk en jawel hij mocht weer door de bloem. En in de pan met boter om en om lekker bakken, scheutje water erbij, deksel op de pan en zacht vuurtje. En klaar...kind kan de was doen.

Aardappels voorgekookt, in stukjes gesneden, lekker gekruid, thijm en rozemarijn er over en in de oven.

De wortels heb ik geschrapt met een schilmesje, de grote wortels doorgesneden of in 4en. Voorgekookt en afgegoten en geschikt op een bakplaat. Over de wortels thijm, rozemarijn,honing en peper/zout en een half uurtje in de oven op 185grd en opdienen met de aardappeltjes en vlees.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten