Heb jij al paarse wortels gegeten? Paarse wortels zijn rijk aan
anthocyanine, een antioxidant die, naast dat hij verantwoordelijk is voor de
aparte kleur, ook ontsteking en sommige type kankers afremt.
Wanneer we aan wortels denken, denken we meteen aan de mooie
oranje kleur en niet aan paars. Vroeger waren de paarse wortelen de meeste voorkomende wortels die
gegeten werden, en werden
vaker gegeten dan elk ander type wortel in Aziƫ en Europa
Dus aten wij vandaag de paarse wortelen. Net zo lekker als de oranje maar
het oogt wel speciaal.
Kalfslapjes gekruid, door de gekruide bloem, door een geklutst ei met
beetje melk en jawel hij mocht weer door de bloem. En in de pan met boter
om en om lekker bakken, scheutje water erbij, deksel op de pan en zacht
vuurtje. En klaar...kind kan de was doen.
Aardappels voorgekookt, in stukjes gesneden, lekker gekruid, thijm en
rozemarijn er over en in de oven.
De wortels heb ik geschrapt met een schilmesje, de grote wortels
doorgesneden of in 4en. Voorgekookt en afgegoten en geschikt op een bakplaat.
Over de wortels thijm, rozemarijn,honing en peper/zout en een half uurtje in de
oven op 185grd en opdienen met de aardappeltjes en vlees.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten