Pagina's

rozijnenbrood



















Rozijnenbrood past echt wel bij het weekend en bij het wat kouder wordend weer.

Het ruikt ook zo ontzettend lekker wanneer het brood gebakken is.

Het is wel belangrijk dat je alle ingrediënten nauwkeurig afmeet, het volgende heb je nodig voor zo’n
Overheerlijk brood:
500 gram bloem, ik gebruikte patentbloem
35 gram verse gist of 10 gram droge gist
50 gram suiker
200 ml lauw warme melk
1 ei voor in het brood, 1 eigeel voor het bestrijken van de korst
100 gram boter
200 gram gewelde rozijnen, wellen in warm water en goed uit laten lekken

Bakblik van de cake invetten
Oven voor verwarmen op 180 graden


De gist oplossen in de melk met een schepje suiker
In de mixer het ei, suiker, zout, boter lekker smeuïg kloppen, rustig aan de bloem erbij en goed doormixen, nu ook langzaam de melk met gist eraan toevoegen en dit wordt een mooi deeg.
Wanneer alles gemixt is dan de goed uitgelekte rozijnen er aan toevoegen en zorgen dat alles
onder elkaar gemixt is.

Het deeg in het bakblik doen en zorgen dat het verdeeld is, ongeveer een 30 a 35 min afgedekt laten rijzen. Om mooie luchtbubbels in het deeg te krijgen kun je het bakblik op een schaal met heet water zetten.

Wanneer alles mooi gerezen is dan in de oven en na 25 min de bovenzijde besmeren met het eigeel en nog even terug zetten.

Laat het brood afkoelen, al is dit heel moeilijk, en dan aansnijden.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten