Pagina's

geroosterde pompoensoep



















Nu de herfst is aangebroken en het weer wat guurder word is het echt weer tijd voor een lekkere pompoensoep. Het kost ook niet veel moeite om deze soep te maken dus wat we hebben nodig:

Oranje pompoen, mooie ronde
2 kleine uitjes, in ringetjes gesneden
Teentje knoflook, plakjes gesneden
1,5 blokje groente bouillonkruiden
Handje spekjes (optioneel)
1,5 liter water, kokend
Kruiden: peper,zout, ras-el-hanout, cayennepeper
olijfolie

Zet de oven aan op 200 graden

Snij de pompoen door en haal de zaden eruit, snij de pompoen in parten

In een grote braadslee of ovenschaal olijfolie sprenkelen en hierop de spekjes,ringetjes ui en knoflookplakjes verspreiden en leg hier bovenop de parten pompoen.
Besprenkel deze wederom met een beetje olijfolie, en over de pompoen zout,peper, cayennepeper en ras-el-hanout strooien.

45 a 60 min in de warme oven

De bouillonblokjes opzetten met het water zodat het kookt.

Voeg de geroosterde pompoen in het kokende water, als het goed is is alles zacht en breng het aan de kook en hierna de staafmixer in de pan, mixen tot een gladde soep en genieten maar.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten