Pagina's

chili con carne

















Omdat de dagen kouder worden willen we toch allemaal een wat verwarmende maaltijd,
Comfortfood en daar is ook niks mis mee.
Op het programma stond chili con carne, hier zijn zoveel variëteiten op, met pakjes maar de kunst is het om zonder pakjes en zakjes te maken zodat je een gezonde chili krijgt. Deze chili kost ook niet veel tijd om te maken en hij is ontzettend lekker.

Wat hebben we nodig voor deze snelle, maar gezonde chili:

500 gram gehakt naar keuze
Blikje of pot kidneybonen
Handje spekjes die je moe uitbakken
Grote ui gesnipperd
2 teentjes knoflook geplet
2 a 3 paprika’s  in stukjes gesneden
Blikje popla mutti tomaat
Mais of mais van een maiskolf die geroosterd is ( wij hadden deze over van de vorige avond)
Olijfolie voor te bakken

Kruiden: komijn, gedroogde koriander, 2 eetlepels cacao, cayennepeper, zout

In een ruime pan de spekjes uitbakken, en deze wanneer uitgebakken uit de pan halen.
In het spekvet de kidneybonen openbakken, lekker poppen, ook uit de pan halen
Het gehakt nu rullen in de pan, indien nodig olijfolie toevoegen aan de pan, ui/knoflook erbij doen en goed blijven omroeren.
Voeg nu de kruiden mix toe, van elke een theelepeltje, behalve van de cacao en de zout ( zout halve theelepel. Even goed bakken en nu de paprika, mais en blikje polpa toevoegen.
Vuur zachtjes zetten en alles even laten pruttelen, het moet niet te nat zijn.
Proef en breng evt op smaak, het mag een beetje pittig zijn.

Erbij serveerde ik een klein wit passiebrood, zelfgemaakt guacemole en tilda basmati rijst.

De guacemole maakte ik met een geplette avocado, half sjalotje, 1 roma tomaat in blokjes gesneden, klein schepje crème fraise en peper/zout.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten