Frietje stoofvlees de een houd ervan de ander kiest
liever voor een andere snack bij de friet.
De frietjes worden uiteraard ook zelf gesneden, en voor
de lekker smaak zet ik ze weg in water met 2 knoflookteentjes. Dit geeft echt
een speciale smaak aan de frietjes, voorbakken op 160 graden en
Afbakken op 180 graden. Lekker goudbruin.
Maar goed het stoofvlees, hoe en wat te doen voordat je
je zo’n overheerlijk stoofvlees krijgt.
Ruime kilo rundvlees, draadjesvlees of iets dergelijks
Laurierblad
Tijm
Boter om te bakken
2 uien in ringen gesneden
2 bruine boterhammen met scherpe mosterd ingesmeerd
Flinke scheut stroop
Peper/zout
Runderbouillon blokjes
1 roma tomaat in blokjes ( dit omdat dan het vlees mals
wordt)
In een ruime pan boter verwarmen en daarin in delen het
vlees (kruiden met peper/zout) licht aanbakken en uit de pan scheppen en opzij
zetten.
Wederom boter verwarmen en de ui met de tomaat
aanfruiten, laurier en tijm erbij, omroeren.
Het vlees terug doen en het bouillonblokje erboven verkruimelen, scheut stroop erbij, aanvullen
met heet water tot het vlees net onder “water staat”. De 2 bruine boterhammen
met de mosterdzijde naar beneden op het vlees leggen en zo laten pruttelen de
gehele dag.
Gedurende de dag zie je niets meer van de boterhammen en
zie je dat de saus dikke word, uiteindelijk valt het vlees uiteen en heb je een
heerlijke saus, eventueel afkruiden met peper.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten