Pagina's

moussaka met een knipoog van kokenmetgwen























Met deze moussaka een knipoog naar de Griekse keuken, een soort van moussaka maar dan mijn een twist van kokenmetgwen.
Boodschappenmandje:

400 gram gehakt
courgette
aubergine
melk,boter,bloem voor de bechamelsaus
zout/peper
mutti polpa
tijm, rozemarijn
cayennepeper
aardappelen
geraspte kaas
3 romatomaten
knoflook
uitje
crème fraise
groentebouillonkruiden


Een stuk of 7 aardappelen geschild en gekookt maar niet door gaar, af laten koelen en net voor gebruik in dunne plakjes gesneden.
Een courgette met de kaasschijf in plakjes gesneden en tussen keuken paper gelegd, zo ook met een aubergine, de laatste snijden met een mes want met een kaasschijf lukt niet.
400 gram gehakt ( naar keuze) geruld en op smaak gebracht met peper/zout, cayennepeper, tijm, rozemarijn, 2 fijngemaakte knoflooktenen en een gesnipperd uitje.
Een blikje polpa van mutti toegevoegd lekker laten pruttelen en voor de romigheid een 2 tal eetlepels crème fraise erbij gedaan. vuur eronder uit en af laten koelen.
Bechamelsaus gemaakt en op smaak gebracht met een beetje peper en groentebouillonkruiden.
Neem een ovenschaal en smeer wat gehakt en bechamelsaus op de bodem en begin met een laagje aubergine ( de dunnere plakjes) en ook een laagje courgette weer op de aubergine.
Hierna plakjes aardappel, kruid deze een beetje met peper en zout, ik nam gunpowder van No Rubbish
laagje bechamelsaus, laagje gehaktsaus en zo verder en eindig met de courgette en daarover bechamelsaus uitsmeren, plakjes tomaat ( bv romatomaat) en geraspte kaas erover, en dan in de oven voor ongeveer 40 min op 200 graden.
Ik heb in de hele schotel 2 lagen met aardappel gebruikt en de rest op gevoel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten