Pagina's

gwens gebakken rijst met speciale kipfilet

















Dit gerecht staat qua kruiden best lijnrecht tegenover elkaar, Chinese kruiden tegenover hindoestaanse/Surinaamse kruiden. Beide kruiden vind ik persoonlijk heel erg lekker en waarom niet bundelen, waarschijnlijk stoot ik vele tegen de borst maar ik probeerde en ik kan je vertellen…het smaakt en explodeert behoorlijk in je mond.

De gebakken rijst met trassi en masala kruiden….denk hier maar eens over na

Ik kookte basmatirijst voor het aantal personen die mee-eten met een peper, een ontpelde knoflookteen en 2 limoenbaadjes
Uitje gesnipperd
2 geplette en fijngemaakte knoflook tenen
Enkele in stukjes gesneden snijbonen
1/3 broccoli heel klein gemaakt
Winterpeen klein gesneden
Klein stukje trassi fijngehakt
1,5 eetlepel masalakruiden
Pul biber 1 theelepel ( gedroogde pepertjes)
Peper
Kippenbouillonkruiden 1 theelepel
Scheut zonnebloemolie
Stukje verse gember geraspt.
2 geklutste eitjes

Het is eigenlijk heel makkelijk, je begint met de zonnebloemolie in de wokpan te gieten, verder alles erin behalve de eitjes en de rijst, vuur vrij hoog ,klinkt heel gek maar wanneer het begint te sissen en bakken flink gaan wokken/roeren.
Wat een heerlijke geuren komen er vrij.
Maak op de bodem van de wok een ruimte vrij door de groentes aan de kant te schuiven, giet hierin de eitjes en ga ze roeren, laat alle groentes erbij ,vuur wat lager en goed mengen.
Nu gaat de rijst erbij en doe dit rustig en blijf omscheppen, roeren zodat alles een mooi geheel word. Proef en breng evt op smaak bv kippenbouillonkruiden of wat masalakruiden.
Laat dit heerlijk staan want zo word het nog lekkerder.

Erbij maken we kipfiletstukken die ook al zo apart gekruid worden,

Zonnebloemolie, Masalakruiden, kippenbouillon, chickenshit kruiden, beetje cayennepeper en peper kruid dit op gevoel.
Laat dit een behoorlijke tijd intrekken.

Verhit in een grillpan of andere platte pan olie en verhit dit goed, de stukken kip erin en flink bakken, na een min of 10 opdraaien. Zorg wel dat het niet verbrand.
Giet er een klein scheutje water bij, deksel erop, laten garen op laag vuur en opdienen met de gebakken rijst. Door het laten garen op laag vuur met het beetje water en de deksel blijft de kip mals.

We serveren dit met satésaus, kroepoek, gebakken eitje, sambal, gebakken uitjes.
Dit is naar eigen smaak.





2 opmerkingen:

  1. hartelijk dank voor de reactie, met vriendelijke groet kokenmetgwen en blijf me volgen voor meer recepeten

    BeantwoordenVerwijderen