Pagina's

burrito"s


Mexicaans daar kun je ook eindeloos mee variëren, vandaag heb ik gekozen voor burrito's.
Wat hebben we hier voor nodig: 

kipfilet(s)
2 uien in ringetjes
1 knoflookteentje fijngemaakt
gurusaus* cola (verkrijgbaar bij de ah)
beetje olijfolie
2 groene paprika's in reepjes gesneden
rode paprika ook in reepjes gesneden
mutti pasata ( tomatensaus verkrijgbaar bij de ah)
mascarpone of philadelphia naturel
stukjes gesneden tomaat
peper/zout
pak grote tortillas
1/3 rood,klein gesneden, pepertje


Zet de kipfilets in een marinade van de gurusaus 4 eetlepels, olie, half gesnipperd uitje en zout
De saus
Olie in een pan, rode peper en knoflook erin en zachtjes verwarmen, mutti pasata, 3/4 bak mascarpone of Philadelphia erbij en goed doorroeren en op smaak brengen met peper/zout. Belangrijk dat er een vleugje pit in zit.
Wanneer alles klaar is hier je de saus over alle burrito's heen en rasp er kaas over.

De burrito's
Kipfilet bakken, rustig. Even blussen met een scheut water en de deksel op de pan. Zo ontstaat er een sausje, giet dit ook over de kipfilets. Voeg de overige groentes erbij behalve de tomaten. Deksel erop en af en toe omscheppen. Haal de kipfilets eruit en snijd ze in repen. Terug in de pan en rustig omscheppen en evt nog wat gurusaus erbij. Op smaak brengen met zout.
Smeer een tortillavel in met een beetje philidelphia en een schepje saus, leg in het midden het kip/groente mengsel. Sla de achter zijde van het tortillavel naar binnen en rol het zaakje op. Zo valt er aan de onderzijde niets uit 😉 in een ovenschaal leggen.
In de oven op 180 graden totdat het lekker bruin is, we eten er maiskolven bij.




Saus.Guru Premium Cola BBQ Sauce!

Cola is een frisdrank met een aantal interessante eigenschappen. Zo is het tegelijkertijd lekker zoet, maar heeft het ook een lage PH-waarde, lees hoge zuurtegraad. Dit laatste zorgt er voor dat vlees mals wordt tijdens het marineren. Een prima basis dus om nog meer ingrediënten aan toe te voegen om vlees een echt BBQ karakter te geven. Zo ontstond het concept om cola als basis te gebruiken voor een saus met veel toepassingsmogelijkheden.
Gebruik deze saus als jus door de pulled pork of giet het over kippedijen of klassieke chicken wings! Als marinade, om mee te lakken of als condiment bij het eten, Premium Cola BBQ Sauce pimpt jouw BBQ naar een nieuw level!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten