Pagina's

spaggeti aioli, italiaans gehakt en een taartje met opgerolde courgette en cherrytomaatjes








Het word een lekker maaltijd, op de Italiaanse toer met mij eigen twist.
De spaghetti aioli heb ik afgelopen vakantie aan het Gardameer ontzettend vaak gegeten omdat dit toch wel heel erg lekker is, en men moet toch genieten in het leven.
De hartige taart met de opgerolde courgettereepjes en tomaatjes vond ik wel erg gezellig op tafel staan, deze heb ik eigenlijk gaande de dag spontaan verzonnen.

In het winkelmandje van vandaag gaat:

gehakt, gekruid,half om half of rundgehakt naar eigen keuze
rode ui en een witte ui in kleine stukjes
theelepeltje: verse tijm, basilicum en oregano
halve paprika in hele kleine stukjes gesneden
truffelolie, optioneel
2 eieren
beetje panko
peper/zout
groene pesto
handje geraspte parmezaanse kaas
halve mozzarella bol in stukjes gesneden

Bovenstaande allemaal door elkaar husselen en kneden en er grote ballen van maken en laten
"opstijven"in de koelkast, haal ze een 15 min voordat ze in de oven gaan eruit. zet ze in een voorverwarmde oven van 200 graden


Verder hebben we nog nodig, hartige taart deeg, hebben ze tegenwoordig op de rol in het koelvak van de supermarkt.
1 courgette, met de kaasschijf hier stoken van snijden
cherrytomaatjes
ricotta
mutti pasata
peper/zout
beetje parmezaanse kaas

In een springvorm of quiche vorm de hartige taart deeg leggen, o ja niet vergeten in te vetten.
ricotta en mutti pasata samen mengen en er peper/zout door doen, dit uitsmeren op op de bodem
van het deeg. de courgette stroken oprollen en gezellig neerzetten in het mengsel en zo ook de cherry- tomaatjes schikken. wat geraspte kaas erover en voila in de oven, ongeveer 10 min nadat de vleesballen erin zijn gegaan.

Voor de spaghetti heb ik de dececco pasta no12 genomen maar je kunt natuurlijk de pasta naar keuze gebruiken en koken totdat deze gaar is, al dente.
spaghetti afgieten, in de pan waarin de spaghetti is gekookt wat olie doen, ik gebruikte zelfgemaakt basilicum olie, pepertjes gedroogd en fijngemaakte knoflook, dit lekker samen doorroeren en klaar.

Neem er een lekker glaasje wijn bij en geniet van deze overheerlijke maaltijd.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten