Pagina's

canneloni met spinazi




CANNELLONI

uitleg: 1) Brede pastabuisjes 2) Gerecht 3) Grote dikke staafjespasta gemaakt uit durum tarwe 4) Italiaans gerecht 5) Italiaanse deegwaar 6) Pasta 7) Pastagerecht 8) Pastasoort 9) Soort pasta 



Maar goed genoeg gezegd we gaan koken of eerst boodschappen doen
dececco cannelloni rolletjes
1 fles mutti pasata
2 knoflookteentjes geplet en fijngehakt
2 uitjes fijngehakt
1 bak ricotta
1 bak mascarpone
500 gram gehakt naar keuze
750 gr spinazie ala crème
Klein blikje mutti polpa
Peper/zout
Gehakt rullen met 1 ui en 1 knoflookteen.
Klein blikje polpa tomaten mag erbij.
Spinazie ontdooien en peper erbij.
Gehakt en spinazie bij elkaar en doorroeren en vervolgens de ricotta erbij en doorroeren en het geheel af laten koelen.
Saus: uitje en knoflook zachtjes fruiten, mutti pasata en de mascarpone erbij en zorgen dat alles goed doorgeroerd is, op smaak brengen met peper en zout.
Doe de afgekoelde vulling in een zakje en knip het puntje eraf zodat je de cannelonies goed kunt vullen en leg deze in een ovenschaal waar een beetje saus in ligt.
Wanneer de gewenste hoeveel cannellonies zijn gevuld de saus erover gieten en tik tegen de zijkant van de schaal aan zodat de saus overal goed tussen en op zit.
Afdekken met geraspte kaas, ik koos deze keer voor een combinatie van chedder/mozzarella en parmezaanse kaas.
45 min in de oven op 200 grd.
Dit is echt heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten