Pagina's

snijbonen in een schotel


















Omdat de herfst in aantocht is en op de markt de snijbonen (in zijn geheel) weer volop verkrijgbaar
was heb ik hier een heel eigentijdse ovenschotel van gemaakt. Hij smaakt verrassend, beetje pittig maar toch met een Nederlands tintje.

Aardappelen schillen, voorkoken en afgieten en hiervan een aardappelpuree van maken, door de
puree heb ik kaas geraspt en dan wordt deze lekker smeuïg.

Gehakt naar keuze rullen, samen met een grote ui of 2 kleine uitjes ( gesnipperd) en een flinke theelepel harissa en een theelepel mosterd hieraan toevoegen, lekker omroeren.

Om een saus te kunnen maken van het gerulde gehakt voegen we 2 scheppen bloem toe, omroeren zodat de bloem"gaart" hieraan melk toevoegen en je ziet wanneer het een sauzig geheel word.
deze saus moet niet te dun zijn.

De snijbonen ontdoen van de boven en onderkant en in kleine schuine stukjes snijden en ook deze aan de gehaktsaus toevoegen, omroeren zodat alles goed verdeeld is. Voor een extra smaak heb ik enkele reepjes uitgebakken spek eraan toegevoegd.
Je kunt de gehaktsaus in een ovenschaal doen, ik heb een ovenvaste pan dus laat het gehakt hierin en
dek het af met het de aardappelpuree, strooi er nog wat paneermeel overheen en in de oven.

Zo heb je in een handomdraai een bijzondere schotel.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten