Pagina's

Marokkaans gehakt met parelcouscous

















Arabisch invloeden en de kruiden en specerijen geeft altijd een warme tint aan het eten.
Vandaag lekker op smaak gebrachte gehaktballetjes en smaakvolle parelcouscous.


Parelcouscous is wat ronder en dikker dan gewone couscous. Het wordt ook vaak ptitim genoemd en wordt gegeten in keukens in het Midden-Oosten :zoals Israël, Palestina, Libanon en Jordanië, terwijl gewone couscous meer in het westen van de Arabische wereld wordt gegeten :Marokko, Algerije, Tunesië.

Gehakt naar keuze deze kruiden met ras-el-hanout, peper/zout, uitje,knoflook (fijngehakt) eitje en wat paneermeel. Maak hiervan kleine gehaktballetjes en laat deze 'opstijven' in de koelkast.

Verder hebben we voor de saus van de gehaktballetjes nodig
blikje mutti polpa, 
eetlepel van: komijn,korianderblad gedroogd, paprikapoeder, cayennepeper
gesnipperd uitje
fijngemaakt knoflookteentje
handvol cherrytomaatjes in vieren gesneden

De gehaktballetjes bakken, de tomatensaus, kruiden, uitje, knoflook en tomaten er aan toevoegen en heel zachtjes omscheppen.

De parelcouscous volgend de verpakking koken, beetje groente bouillonkruiden aan het kook water toevoegen. Zorg dat je tussendoor proeft zodat ze niet snotgaar worden.

In de parelcouscous gaan de volgende klein gesneden groentes:
groene en gele paprika
2 worteltjes
halve courgette en halve aubergine
uitje
fijngehakte knoflookteen
handvol cherry tomaatjes in 4en gesneden.
De groente aanbakken en de tomaatjes erbij voegen, op smaak brengen met zout/peper, ras-el-hanout, koriander gedroogd, cayenne peper. De gekookte parelcouscous er aan toevoegen en 
rustig om scheppen.

Lekker samen serveren en ook lekker met turks turks brood الطعام اللذيذ











Geen opmerkingen:

Een reactie posten