Pagina's

kaas/pompoenfondue





















Een kaas/pompoenfondue in een uitgeholde pompoen, met als dippertjes een vers gebakken
Focaccia.
Dit is een super leuk hapje om neer te zetten met een groots resultaat.

2 mooie oranje pompoenen
Geraspte jong belegen kaas, 150 gram
Half bakje mascarpone
Geroosterde pompoenstukjes

1 pompoen doormidden snijden, de pitten eruit scheppen. De pompoen in stukken snijden en
In een ovenschaal leggen, besprenkelen met olijfolie, zout/peper,rozemarijn,ui in ringen en tijm
Op 220 graden 45 min in de oven.

Schep na de 45 mijn de geroosterde pompoen in een pan en plet alles zodat je een soort puree krijgt.
Neem ongeveer een ruime koffie mok hieruit en van wat er over blijft een lekkere pompoensoep maken.

Snij bij de overgebleven pompoen de “deksel” er af en haal de pitten eruit. Misschien moet je van de onderzijde het groene stukje er voorzichtig afsnijden zodat de pompoen netjes blijft staan.


In een pan de pompoenpuree verwarmen met de mascarpone en een beetje water, goed doorroeren en vervolgens de kaas, het moet een lekker smeuïg geheel worden, en giet dit in de uitgeholde pompoen.

Serveer dit met een overheerlijk zelf gebakken focaccia
lekker als gezellig ontvangst voor de feestdagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten