De pastinaak is familie
van de wortel, maar heeft een lekkere zoetige, anijsachtige smaak. Hij is wit
van kleur en wordt daarom ook vaak ‘witte peen’ genoemd.
Vandaag een nieuw probeer recept van mij,
wortel/pastinaak schotel. Wilde het ook niet standaard maken maar het moet ook
passen in de schotel. Dus aan het denken en aan de slag.
4 grote winterwortels, in smalle repen gesneden
3 pastinaken, in smalle repen gesneden
1 ui, grof gesneden en 1 ui fijn snipperen
2 knoflooktenen
2 takjes tijm
1 tak rozemarijn
500 gram gehakt naar keuze
2 theelepels mosterd
Worchestershiresauce
Boter
Peper/zou
Halve theelepel Groentebouillon kruiden
Melk
Olijfolie
Beetje gedroogde chilipepers
Beetje kruidenpaneermeel
De aardappelen koken met de knoflooktenen en wat zout en
afgieten.
In de pan van de aardappelen de boter en melk verwarmen,
de aardappels terug doen en prakken/
stampen tot het een smeuïge puree word/
De pastinaak, wortel en ui in een ovenschaal doen en
besprenkelen met olijfolie ende rozemarijn, tijm, peper, zout en gedroogde
chilipepers doen. Dit roosteren op 220 grd +/- 25 min.
Het gehakt rullen met het fijn gesnipperde uitje,
peper/zout en bouillonkruiden.
Voeg 2 eetlepels bloem, de mosterd en worchestershiresauce,
goed doorroeren en aanlengen met heet water zodat er een soort van dikke saus
ontstaat, voeg water toe voor de gewenste dikte.
Neem een ovenschaal en op de bodem het gehakt doen, de geroosterde
groente erbovenop en hier bovenop de puree en wat paneermeel er over en een 20 tal minuten in de oven, geniet ervan!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten