Pagina's

gegrild stoofpotje


















Dit stoofpotje is gemaakt van verschillende gegrilde groentes en rundvlees; met dit rundvlees bedoel ik wat je doorgaans gebruikt voor goulash of draadjesvlees.
Het rundvlees heb ik gerubt ( ingewreven) met een smaakvolle kruidenmix.
De groentes en het vlees zullen na dat deze zijn gegrild verder worden gegaard  in een gietijzeren pan op de bbq.  Het is belangrijk dat de bbq een constante temperatuur heeft van 180 a 200 graden.

De boodschappen die nodig zijn hiervoor:

1 flesje Oehoe Donker van de Heidebrouwerij ( bier verkrijgbaar bij de ah)
750 gram rundvlees
3 uien  gepeld
2 sjalot gepeld
Bol knoflook, gehalveerd en de aluminiumfolie met olijfolie en peper.
3 rode puntpaprika’s
Grote courgette doormidden in vieren door de lengte gesneden
Grote winterpeen doormidden in vieren door de lengte gesneden
Tijm en rozemarijn
Odysee seasalt zeezout gerookt op beukenhout
No rubbish rub;  nakes gun powder
Gemalen verse peper
2 blikjes pelati mutti tomaten
Runderbouillon kruiden ongeveer 1 eetlepel
Olijfolie
Klein bakje spekjes
Klont boter

Het vlees ingerubt ( ingewreven)  met een mix van odysee salt, gunpowder en gemalen peper.
De groentes met olijfolie, gemalen peper en odysee salt inwrijven en kruiden
De bbq aansteken en op een temperatuur brengen van 200 graden.
Alle groentes en vlees op de grill van de bbq leggen en grillen, de knoflook in de aluminiumfolie ook erbij. In het midden van de bbq de gietijzeren pan zetten met een flinke klont boter erin en laat deze smelten. Ondertussen de deksel dicht van de bbq en alles goed laten grillen, en de boter in de pan laten smelten en vervolgens de spekjes erbij doen.

Draai de groentes en het vlees om, wanneer de groentes lekker gegrild zijn, deze bij de spekjes doen. Roer tezamen om en voeg nu ook de bouillon, tijm en rozemarijn toe. Vervolgens het gegrilde vlees erbij, het flesje bier en het 1e blikje pelati tomaten erbij. Goed alles rustig omscheppen of roeren, waarschijnlijk moet je er een beetje water bijvoegen zodat alles onder het vocht staat.

Gedurende de tijd dat het gerecht staat te pruttelen/garen/stoven opletten dat de temperatuur van de bbq constant blijft en dat het gerecht vochtig blijft, voeg halverwege het 2e blikje toe, het hoeft niet in zijn geheel maar zorg er elke keer voor de het vochtig blijft en naar het einde toe, wanneer alles uit elkaar valt, de saus gaat “indikken”. Op het einde dient het een mooie niet te dun geheel te zijn.

Wanneer het gerecht gereed is, of liever gezegd gaar is, zul je zien dat het vlees helemaal uit elkaar is gevallen en dat de groentes vrijwel allemaal tot saus zijn gegaard. Dit alles geeft een heerlijke smaak.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten