Pagina's

ovenschotel met masalakruiden


















Garam masala is een geroosterd mengsel van specerijen. Het recept is afkomstig uit India. De bereidingswijze verschilt sterk van streek tot streek. Het is een ingrediĆ«nt in veel Indiase gerechten zoals tandoori. Het wordt vaak als laatste toegevoegd tijdens het koken zodat de geur en smaak behouden blijft.


Aardappelen voor het aantal eters
Ongeveer 500-600 gram verse sperzieboontjes

Geraspte kaas, half zakje
Peper/zout
500 gram rundergehakt
Spekjes, ongeveer een half zakje
Uitje gesnipperd
Masalakruiden
Worchestershiresauce
250 ml runderbouillon ( beter iets te veel dan te weinig)
Bloem
Paneermeel, kan gekruide zijn, gewone of panko



Aardappelen gekookt voor het aantal eters en puree gemaakt,
door deze puree een handje geraspte kaas en gemalen peper en zout gedaan.
zorg dat deze lekker op smaak is.
Verse sperzieboontjes kort gekookt, en afgegoten
Rundergehakt 500 gram in de pan geruld en gebakken met spekjes en een uitje en een fijngemaakt knoflook teentje.
Op smaak gebracht met een eetlepel masalakruiden, enkele druppels worchestershiresaus en gemalen zwarte peper.
Van de rundergehakt gaan we een beetje saus maken, klinkt moeilijk maar is eenvoudig.
Maak wat runderbouillon, ongeveer een grote mok.
Roer door het gebakken gehakt 2 eetlepels bloem en roer goed om ( vuur staat nog steeds aan, laag) voeg nu rustig bouillon toe, het gehakt moet niet te nat zijn met toch sausig zoals pasta saus. proef de smaak, dit mag best krachtig zijn. naar smaak extra kruiden of sambal toevoegen.
Voeg nu de sperzieboontjes aan het gehakt toe en roer rustig om, wanneer je een ovenvaste pan hebt kun je het gehaktbonenmengsel hierin laten zitten anders in een ovenschaal overdoen, afdekken met de aardappelpuree en hierop wat paneermeel en geraspte kaas, dit alles 25 min in de oven op 200 graden en daarna heerlijk genieten.
smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten